Voortekenen begin bevalling

Voorweeën

Een bevalling is altijd een spannende belevenis, vooral als je de eerste keer zwanger bent en je niet weet wat je te wachten staat. Voordat de bevalling echt gaat beginnen zijn er wel wat voortekenen begin bevalling. Er vinden in het lichaam allerlei veranderingen plaats die de bevalling inleiden. Enkele weken voor de bevalling kunnen zich al voorweeën voordoen. Ze zijn te herkennen aan het feit dat ze in sterkte toenemen en afnemen. Weeen zijn een van de voortekenen dat de bevalling er aan komt. Harde buiken Harde buiken zijn samentrekkingen van de baarmoeder die zich voorbereid p de bevalling. Ze lijken een beetje op voorweeën en weeën. Harde buiken kunnen gedurende de hele zwangerschap voorkomen of in de laatste maanden.

Nesteldrang

Een van de voortekenen begin bevalling is nesteldrang. Dit wordt veroorzaakt door een hormoon. Veel vrouwen krijgen de neiging gom de grote schoonmaak te houden valk voor de bevalling. Alles wordt dan op de kop gezet, veroorzaakt door de onrust vlak voor de bevalling.

Bloedverlies

Een van de voortekenen begin bevalling is bloedverlies. Indien er bloedverlies optreedt moet u altijd de gynaecoloog of de vroedvrouw waarschuwen. Het kan zijn dat ook meteen de slijmprop meekomt. Bloedverlies onder de 37 weken zal altijd direct gemeld moeten worden.

Breken van de vliezen

Het breken van de vliezen zijn duidelijke voortekenen begin bevalling. Het voelt alsof je een plas niet kunt ophouden en het vocht gewoon wegloopt. Het kan met kleine druppels, maar kan ook ineens gebeuren. Indien het vruchtwater groen van kleur is moet u meteen uw behandelende arts waarschuwen.

Weeën

Duidelijke en bekende voortekenen begin bevalling zijn de weeën. Weeën zijn moeilijk te omschrijven. Het wordt meestal beschreven als een kramp die je ook tijdens de menstruatie wel eens erg kunt hebben. Weeën komen met regelmaat terug en de tussenpozen worden steeds korter. Indien u om de vijf minuten weeën hebt is het tijd om de verloskundige in te schakelen.

Incoming search terms:

  • symptomen begin bevalling
  • nesteldrang vlak voor bevalling
  • symptomen vlak voor bevalling