Hoe begint een bevalling

Slijmprop

Hoe begint een bevalling met het verlies van de slijmprop? Tegen het einde van de zwangerschap zal de baarmoederhals gaan oprekken en zal zachter gaan worden. Hierdoor kun je je slijmprop verliezen. Het hoeft echter niet te betekenen dat je meteen zult gaan bevallen. Dit kan zelfs nog een aantal weken duren.

Gebroken vliezen

Hoe begint een bevalling met het breken van de vliezen? Bij 1 op de 10 vrouwen begint een bevalling met het breken van de vliezen. Het vruchtwater kan er druppelsgewijs uitkomen maar het kan ook ineens veel zijn.

Voorweeën

Hoe begint een bevalling met voorweeën? Voorweeën komen onregelmatig en duren maar 30 tot 40 seconden. De pijn zal constant zijn en zal niet verergeren bij de volgende wee. Voorweeën komen in de laatste weken van de zwangerschap voor.

Weeën

Hoe begint een bevalling met weeën? Tijdens de wee zal de pijn naar een hoogtepunt stijgen waarna het weer afzwakt. Dit duurt minimaal 1 minuut. De weeën zijn regelmatig en zullen, naarmate de tijd verstrijkt, elkaar steeds sneller opvolgen en pijnlijker worden.

Ontsluiting

Hoe begint een bevalling met ontsluiting? Sommige vrouwen blijken bij controle al enkele centimeters ontsluiting te hebben zonder (bewust) weeën te hebben gehad.